För oss som älskar
att vara i form!

Artiklar och Recensioner


Här har vi samlat artiklar och kundrecensioner! Det finns mer än 7000 kundrecensioner från kunder runt om i världen och här är ett axplock till er! Är det någonting ni undrar över så kontakta oss!

Arena Fysio i Helsingborg AB:

Vi ser Skiers edge som ett bra komplement i  initial rehabilitering, för specifik muskel rekrytering under låg belastning, med syfte att återställa dysfunktionella rörelsemönster i bäcken och nedre extremitet. I ett senare skede använder vi oss av Skiers Edge för att öka styrka, explosivitet och uthållighet, samt som ett sätt för skadade idrottare att bibehålla en god kondition på ett för lederna skonsamt sätt. Vi på Arena Fysio rekommenderar Skiers Edge för såväl rehabilitering som för rekreations- och elitträning.

Patrik Pedersen 
Leg. Sjukgymnast, MSc Manip Ther

Sport och Rehabkliniken i Ängelhlm AB 

'Skier´s Edge är ett bra träningsredskap på knäpatienter med både effekt på styrka och cirkulation utan att överbelasta knät. Jag kompletterar balans, koordination och styrka med ren konditionsträning innan tillbakagång till  idrotten eller krävande arbeten typ brandmanna yrket.

Claes Zetterström, leg sjukgymnast'

 

Marina Stubb from Finland

" The skier's Edge is my secret weapon for this skiing season :)! I use a T5 Big Mountain with the RPM platform, Slope simulator and of course the LifeBeat to measure my progress"

 

 Tärnaby Alpina Gymnasium

Vi använder oss av Skier’s Edge World Cup Plyometric Power med Slope Simulator för att kunna träna grennära konditionsträning och muskeluthållighet året om.  Med hjälp av maskinen kan hittar du specifika muskler som är svåra att träna på annat sätt. Skier’s Edge är även ett perfekt redskap för åkare som tränar rehabilitering eftersom det är en styrd rörelse där du själv kan avgöra belastningen och träna musklerna runt knä och höftparti på ett säkert och skonsamt sätt.

Peter Öberg

Fystränare på Tärnaby Alpina Gymnasium

 

Klövsjö Gym och Fitness anläggning

Sedan i november så finns det en Skier’s Edge Big Mountain på Klövsjö’s träningsanläggning och den är flitigt använd! Anders Backskog, Klövsjöfjäll säger  så här”En sådan här maskin borde de flesta gym ha! Vi tränar 3-4 gånger i veckan och kör ca 500 carving svängar åt gången. Idag finns det Skistar folk, elever från skidgymnasiet som använder den löpande! Till våren blir den perfekt till golfträningen! Rolig träning och bra för uppvärming inför andra övningar! Rekommenderas!”

 

Företagshälsovård hos Q43

”Q43 erbjuder våra redovisningskonsulter träning på arbetstid då vi ser friskvård som en del av arbetet. Personal och flera av våra samarbetspartner i vårt branschnätverk är skidåkare med många skiddagar per år, så för oss är det naturligt att använda oss av Skier’s Edge QS5 Big Mountain med Slope Simulator för att öka styrka, explosivitet, balans och uthållighet.”

 

Åke Siwertson, VD

Q43 – Company AB